0546 – 70 65 15

Dinsdag t/m Vrijdag  
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag  
10.00 - 17.00 uur

De prins en de profeet

DePrinsEnDeProfeet_voor

De prins en de profeet

Claude Duvernoy

€ 15,95*

Dit boek geeft een bijzondere (en historische) inkijk in het leven van de seculiere Jood Herzl en de christen Hechler, die door hun indrukwekkende inzet aan de wieg hebben gestaan van de staat Israël. Theodor Herzl (1860-1904) wordt beschouwd als de grondlegger van het moderne zionisme. Tijdens zijn leven, waarin hij zag dat veel Joden in Oost-Europa het slachtoffer waren van gewelddadige pogroms, pleitte hij onvermoeibaar voor een eigen staat voor het Joodse volk. Zijn boek Der Judenstaat (De Joodse Staat) uit 1896 werd wereldberoemd. Joden van zijn tijd zagen hem als de prins van het volk.

Veel minder bekend is William Hechler, een Anglicaans geestelijke en toegewijd christen, met wie Herzl een diepe vriendschap opbouwde, en die door zijn vele contacten op regeringsniveau van onschatbare waarde was voor het zionisme. Hechler, geboren in 1845 in een anglicaanse familie, zag de terugkeer van Joden naar hun thuisland als een Bijbelse plicht. Trouw aan dit gebod zocht hij Joodse leiders die achter de terugkeer naar Sion zouden staan. Toen hij Herzls boek las, zocht Hechler onmiddellijk contact. Samen bonden zij de strijd aan om wereldleiders, maar ook de Joodse gemeenschappen, te overtuigen van de noodzaak van een Joods thuisland op het grondgebied van het Bijbelse Israël.

Een inspiratie voor christenen om – in navolging van Hechler – Israël tot troost en zegen te zijn.

*tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden

Grijp niet mis en reserveer artikel: De prins en de profeet

U krijgt bericht van ons wanneer het artikel voor u klaarligt. Let op: een reservering verplicht wel tot aankoop van het artikel.

Adres

  • Holtjesstraat 30, 7607 JG, Almelo
  • 0546 - 70 65 15
  • info@boekenhart.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag
10.00 - 17.00 uur