0546 – 70 65 15

Dinsdag t/m Vrijdag  
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag  
10.00 - 17.00 uur

40 jaar kleinkunst

40jaarkleinkunst_voorkant

40 jaar kleinkunst

Wim Bevelander

€ 12,50*

Onder de noemer ‘40 jaar kleinkunst’ is vanaf heden verkrijgbaar een boek van Wim Bevelander met zo’n 125 songteksten, ruim 40 columns; gedichtjes, grappige uitspraken en doordenkers. Totaal 200 pagina’s. De liedjes zijn, eventueel via een te scannen code, te beluisteren op Spotify, of andere platforms.

Journalist Leon van Steensel schreef eind 2022 in het ND:In de veertig jaar dat Bevelander actief is, was een kwinkslag altijd binnen handbereik. Hij doolt al jaren in het schemergebied tussen liedjesschrijver en cabareteske troubadour met een karakteristieke voorkeur voor woordgrapjes, omdenken en even enthousiast actief zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

‘Popdominee’ Piet van Die schrijft op zijn site: Ik word vooral geraakt door de kwetsbaarheid waarmee de zanger zich in sommige nummers opstelt. Zoals het nummer ‘Hier ben ik’ dat net als ‘Harten delen’ de eigen tekorten niet schuwt. Maar het allermooist vind ik ‘Het beste en het mooiste’, een zegenliedje.

Ben Scholten in Sjofar nr. 4: De 40-jarige carrière van songwriter/troubadour Wim Bevelander heeft heel wat fraais opgeleverd. Inclusief singles en kinder-cd’s bracht hij maar liefst 23 projecten uit en componeerde hij ongeveer 200 liedjes. En natuurlijk gaf hij honderden concerten, waar veel mensen volop van genoten hebben. Dit doublé jubileum werd in mei op gepaste wijze gevierd in het Energiehuis in Dordrecht, waar Wim een selectie liet horen van zijn meest favoriete songs. Een registratie van deze fantastische avond staat op “Live In Dordrecht”. De stijl van de dertien nummers is heel gevarieerd. Van stevige pop/rockers als: ‘Gelukkig Zijn’ en ‘Uiteraard’, via het vrolijke levenslied ‘Genieten Is Een Gave’ naar zomerse merengue/reggae klanken in ‘Omdat Ik Zoveel Om Je Geef’. Kortom: Een prachtig overzicht van 40 jaar prikkende filosofische teksten en energieke muziek.

Zelf schrijft Wim in de inleiding van zijn boek o.a. het volgende: Zoals je als puber tot over je oren verliefd kunt zijn en dat tot het irritante aan toe kunt laten merken, kun je ook als beginnend gelovige nogal opdringerig en­thousiast over komen. Ik vind zelf dat mijn teksten door de jaren heen wat minder expliciet werden maar naar mijn idee niet minder diepgaand. Wel genuanceerder hoop ik.

*tussentijdse prijswijzigingen voorbehouden

Grijp niet mis en reserveer artikel: 40 jaar kleinkunst

U krijgt bericht van ons wanneer het artikel voor u klaarligt. Let op: een reservering verplicht wel tot aankoop van het artikel.

Adres

  • Holtjesstraat 30, 7607 JG, Almelo
  • 0546 - 70 65 15
  • info@boekenhart.nl

Openingstijden

Dinsdag t/m Vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag
10.00 - 17.00 uur